Duurzaam rocken uit respect voor de planeet

Duurzaam rocken uit respect voor de planeet

Duurzaamheid is hét modewoord van de laatste jaren. Productieprocessen, mobiliteit, energiebeheer… alles moet duurzamer willen we de generaties die na ons komen geen oververhitte planeet ‘schenken’. Grote bedrijven gieten hun milieuvriendelijke inspanningen vandaag volop in een lijvig duurzaamheidsrapport of ze tekenen een ware duurzaamheidsroadmap voor de toekomst uit.

Rekruteren mag dan wel an sich minder milieubelastend zijn dan produceren, ook wij doen elke dag onze duit in het zakje om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Duurzaam rocken dus, zodat planeet aarde en zijn bewoners nog eeuwenlang kunnen blijven rocken.

Energiezuinig op kantoor

Eind vorig jaar verhuisden we van Hangar K naar Casalis. Onze nieuwe workspace is ruimer, maar ook duurzamer, zonder dat we aan comfort hebben ingeboet, integendeel. Door te kiezen voor laptops in plaats van minder energiezuinige desktops, door optimaal te genieten van lichtinval en door de verwarming nooit hoger te zetten dan 21°C houden we ons energieverbruik sowieso laag. De elektriciteit die we toch verbruiken, is afkomstig van de zonnepanelen van het dak.

Milieuvriendelijk onderweg

In de ideale wereld komen we elke dag met de fiets naar ons energiezuinige kantoor. Als geen ander weten we echter dat we in de ‘war for talent’ nog moeilijk om een bedrijfswagen voor onze medewerkers heen kunnen. Het neemt niet weg dat we met onze hybride Volvo XC40’s ook daar voor een milieuvriendelijke optie zijn gegaan. Vaak staan die overdag aan de laadpalen aan ons gebouw, zodat we te allen tijde energiezuinig naar onze klanten kunnen rijden. Teams-meetings zijn bij ons bovendien een blijver, waardoor we het aantal kilometers sowieso beperken.

De natuur blijft onze BFF

De Green Deal bepaalt dat de EU tegen 2050 klimaatneutraal moet zijn. Daarvoor moeten we met z’n allen minder CO2 gaan uitstoten en moet de CO2 die we toch uitstoten uit de lucht gehaald worden. Daarvoor hebben we bomen nodig, veel bomen. Samen met BOS+ blijven we daarom één boom aanplanten voor elke vacature die we kunnen invullen. Ook papier proberen we trouwens zoveel mogelijk te bannen: met onze reMarkable notepads maken we printen zo goed als overbodig. Water drinken we dan weer uit onze herbruikbare drinkfles die we vullen aan onze waterdispenser. Bye-bye, plastic flessen!

Herbruikbare vergaderbox

Overleggen, bellen, interviewen… het is eigen aan ons vak. Om dat ongestoord en zonder de collega’s te storen te kunnen doen, prijkt een modulaire vergaderbox in ons kantoor. Deze akoestisch geïsoleerde vergaderruimte van het Zwevegemse JUUNOO is eenvoudig demonteerbaar, herbruikbaar en dus duurzaam. Een concept dat we al kenden van in Hangar K en maar wat graag verhuisden naar Casalis . Duurzaam betekent hier trouwens niet duur, want na de eenmalige aankoop kan je er eindeloos mee variëren qua locatie en gebruik.

Duurzame visie

Ook doorheen onze aanpak als bedrijf loopt duurzaamheid als een rode draad. Zo duurt gezond groeien volgens ons nog altijd het langst. Ook de relaties met onze klanten en onze kandidaten zijn duurzaam. De eerste vinden de weg terug naar ons, de tweede geven ons door als referentie. Ook in de relatie met ons personeel blijven we investeren. Naast hard werken maken we zo ook op tijd tijd voor een ontspannende teambuilding, gezonde padelsessies en andere sportieve intermezzo’s. Het is ons recept om vol enthousiasme te blijven rocken


 

Geplaatst op 30.Sep.2022