Ontstaan

Geschiedenis

Rock Recruitment is ontstaan uit de passie voor rekruteren van Tania en Michèle, twee ondernemende dames met een HR-achtergrond. Samen hebben we ruime ervaring in de rekrutering van bediendeprofielen. Ervaring die we opdeden in interimkantoren, en die ons beetje bij beetje tot nieuwe inzichten bracht.

Vanuit de overtuiging dat het anders kon, sloegen we daarom in 2019 samen een nieuwe weg in. Een weg van kwaliteit in plaats van kwantiteit. ‘Veel’ is namelijk niet noodzakelijk ‘goed’.

Voor de bedrijven waarvoor we rekruteren, betekent kwaliteit ‘het met een kritisch oog voorstellen van kandidaten’. Hierbij houden we rekening met de jobinhoud van een vacature en de cultuur van een bedrijf.
Zo stellen wij in ons team vaste aanspreekpunten voor die de klanten kennen als geen ander.

Kandidaten bieden we kwaliteit door de tijd te nemen om de juiste vragen te stellen. Dat de zoektocht naar een job psychisch allerminst te onderschatten is, beseffen we zeer goed. Daarom stellen we je niet zomaar voor op tien plaatsen, maar sturen we je enkel op gesprek als we zelf aanvoelen dat er een match is.

Op deze manier vinden we voor elk de perfecte match.

Tania Plets

Tania rolde in 2013 van Sales naar HR. Al snel bleek daar haar roeping te liggen. Bij haar vorige werkgever was ze als Senior Accountmanager Business verantwoordelijk voor het runnen van een kantoor. In die functie kreeg ze alle kneepjes van rekrutering onder de knie: actief prospecteren, opvolging van klanten, onderhouden van klantrelaties, onderhandeling van contracten, …

Daarnaast was Tania ook Sales Coach voor Oost- en West-Vlaanderen.

Aangezien ondernemersbloed stroomt waar het niet gaan kan, richtte Tania in 2019 Rock Recruitment op met Michèle. Sindsdien gaat ze vanuit een oplossingsgerichte en menselijke aanpak op zoek naar bediendeprofielen op lange termijn. Niet als een pure rekruteerder, maar als een partner die samen met de klanten naar oplossingen zoekt.

Michèle Desmet

Michèle kon met haar masterdiploma Financieel Management (HoGent) meteen aan de slag bij haar vorige werkgever, een grote speler binnen de interimwereld. Ze zou er acht jaar blijven. Eerst als Recruiter, dan Office Manager en later als Senior Accountmanager Business.

Vanuit een langetermijnvisie was het werven van nieuwe klanten het dagelijkse doel van Michèle. Dat deed ze altijd alsof het om haar eigen zaak ging.

Die eigen zaak kwam er in 2019, toen Michèle samen met Tania Rock Recruitment oprichtte.