Rocking on all Levels

Rocking on all Levels

Oef, schreven we ergens in januari, blij dat het meest uitdagende jaar uit ons bestaan eindelijk achter de rug was. Een jaar later zijn we nog altijd niet van het virus verlost, maar naast een gewoontedier is de mens het ook gewoon om zich aan te passen. Wij rekenen ons bij de tweede soort, net als een groot deel van onze kandidaten en onze opdrachtgevers. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat we het ook in 2021 goed hebben gedaan met een omzetstijging van maar liefst 92% en vol vertrouwen en groeiambities het nieuwe jaar in de ogen durven kijken.

 

Groei in de breedte

Het voorbije jaar koppelden we niet minder dan 80 starters aan een van onze klanten (tegenover 53 in 2020). Die toename met meer dan 40% betekent niet dat we overschakelden naar snel-snel. Onze succesratio lag met 83% zelfs hoger dan in 2019 (de 94% van 2020 was bijna onmogelijk te kloppen). Ook de kandidatenpool waarin we op zoek konden naar de beste match, werd dit jaar een stuk groter. In 2021 reageerden maar liefst 950 mensen op onze jobaanbiedingen. Professioneel uitgeschreven vacatures in de juiste toon en maximale visibiliteit zijn dan ook niet toevallig twee van onze stokpaardjes.

 

Nieuw kantoor in telewerktijden

Dat we kwantitatief zo sterk konden groeien, danken we mee aan onze interne groei. Met Tessa en Laure kwamen er in april twee Expert Talent Managers bij. Op zoek naar een groter podium voor onze vier rockende recruiters verhuisden we in december naar Casalis. Nog altijd in Kortrijk, maar vanuit deze inspirerende, luxueuze en hippe workspace krijgen we meer ruimte om onze groeiplannen waar te maken. Nu thuiswerk nog wel even de norm zal blijven, hadden we eigenlijk kunnen blijven in Hangar K, maar nu hebben we alvast een kantoor waar we weer voluit face to face kunnen gaan van zodra dat weer kan. En zo hebben we ook meteen plaats genoeg voor onze stagiairs van VIVES.

 

Goed gewapend de rekruteringsmarkt op

Opgeteld hebben we 23 jaar ervaring binnen de rekrutering van bediendeprofielen. Het levert ons een eigen netwerk op dat solid as a rock is. Voor een maximale kwalitatieve instroom is echter meer nodig. Full recruiter seats voor al onze medewerkers bijvoorbeeld. En we investeerden in jobslots op LinkedIn. Zo worden onze vacatures nog zichtbaarder.  We nemen ook elk onze eigen niche voor onze rekening (Sales, Office, Finance, Construct, Engineering & IT). Het maakt onze zoektocht naar een match nog kwalitatiever en de langetermijnsamenwerking met onze klanten nog intenser.

 

Work hard, play hard

We werken hard, maar we zorgen ook voor ruimte voor ontspanning. Zo zijn ook wij helemaal mee met de padelhype en trakteerden we ons team op een verrassingstrip naar Parijs. Hard work pays off! Tegelijk blijven we de work-lifebalans nauwlettend in het oog houden. We willen graag verder uitbreiden, maar niet voor we extra recruiters hebben gevonden. Zo groeit Laure – succesratio van 88% – bijvoorbeeld door tot Business Unit Manager en krijgt ze een nieuwe Talent Recruiter onder haar vleugels. Ook Tessa ontdekte in Construct een nieuwe passie, met een succesratio van meer dan 82%. Doorgroeien kan dus niet alleen bij onze klanten, maar ook bij ons.

 

Papier hier

Een boom schenken als cadeau was nooit eerder zo populair. Voor ons is het ondertussen een diepgewortelde traditie geworden. Ook in 2021 plantten we samen met BOS+ een boom voor elke starter: 80 in totaal dus. We doen dit trouwens omdat we houden van bos – wandelmeetings, check –, en niet om later meer bomen te kunnen vellen. Papier proberen we overigens zoveel mogelijk te bannen: met een printer in slaapmodus en onze notities voortaan op een reMarkable 2. Handig, hip en helemaal ons ding.

 

Digitale innovatie

Terwijl paperless steeds meer de norm wordt, blijven we inzetten op digitale innovatie. Zo leerden we Finix kennen in Hangar K. Hun tool op basis van artificiële intelligentie kan de kandidaten uit onze database automatisch matchen met openstaande vacatures. Samen hebben we een soort win-win gecreëerd. Wij gebruiken de tool, terwijl Finix deze verder verbetert op basis van onze praktijkervaring.

Digitaliseren, kwalitatief en kwantitatief groeien, een uitstekende succesratio, een nieuwe workspace, work and pleasure… Dat noemen wij rocken op alle niveaus.

Zin om in 2022 samen met ons te rocken?

Bekijk dan onze interne vacatures van Expert Talent Manager (Engineering & IT) en Talent Recruiter (in verschillende niches & regio’s).

Geplaatst op 28.Jan.2022