Virtual Rocking

Virtual Rocking

Oef! 2020 ligt achter ons. Wat een jaar was dat, zeg! Een jaar vol menselijk leed, verplichte sluitingen, quarantaines, reis- en andere beperkingen. Een jaar ook waarin veel bedrijven zich moesten heruitvinden en werknemers zich moesten heroriënteren. Voor onze sector vertaalde zich dat in een algemene daling van het aantal vacatures, met daartegenover een stijging van het aantal kandidaten. Toch hield Rock Recruitment ook in dit bijzondere jaar goed stand. En wel zo…

Scoren in coronajaar

Sinds onze opstart, nu goed twee jaar geleden, is onze succesratio één van onze paradepaardjes. In ons debuutjaar scoorden we een fantastische 91%, in 2019 een sterke 83%. Het voorbije jaar deden we het nog beter, met 94% . Dat betekent dat van onze 53 starters, er tot nog toe amper drie zijn afgehaakt. Met de aanwerving van een Technical & IT recruiter is trouwens ook onze eigen rocking family uitgebreid. Voortaan zijn we met drie rockers!

Groeien deden we overigens niet alleen zelf, we laten ook de natuur groeien. Voor elke medewerker die we het voorbije jaar aan een vaste job hielpen, planten we een boom. Dat hadden we vorig jaar beloofd, en dat doen we ook effectief, samen met BOS+ en Ondernemers zonder Grenzen. Voor 2020 klokten we af op 53 nieuwe bomen!

Voorsprong door digitalisering

In onze terugblik op 2019 hadden we het al aangekondigd: we zouden in 2020 een nieuw IT-systeem in gebruik nemen, op maat van de wereld van werving en selectie. Vandaag legt deze investering ons geen windeieren. Terwijl nogal wat organisaties de digitalisering pas in volle coronacrisis gingen omarmen, konden wij in maart al volop virtual rocken. 

LinkedIn was voor ons altijd al onmisbaar bij het ‘online rekruteren’ en daarom hebben we ook geïnvesteerd in full recruiter seats. Zo krijgen we nog meer inzicht in wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging en vergroten we de instroom. En uiteraard blijft ook ons eigen netwerk een grote troef voor ons succes. 

Rekruteren vanop afstand

Voor ons persoonlijk was 2020 een jaar waarin we flexibeler moesten zijn dan ooit. Menselijk contact is een cruciaal onderdeel van onze job. En net dat viel weg. Gesprekken met kandidaten, meetings met onze klanten, de begeleiding van onze stagiairs en de afspraken met VIVES … alles verliep via Skype, Teams en Zoom. Maar ondanks de afstand boetten we niet in aan kwaliteit. We bleven veel en open communiceren en bleven aandacht besteden aan het menselijke aspect van onze HR-aanpak. Dat zullen we ook dit jaar blijven doen. 

Help ons groeien!

Eind 2020 hebben we een winactie  geïntroduceerd, volgens het refer-a-friend-principe. Als wij een job van minstens zes maanden kunnen vinden voor jouw suggestie, levert dit voor zowel jou als je vriend(in) een cadeaubon van 150 euro op. Fingers crossed! 

Ondertussen kruisen ook wij de vingers dat we binnen afzienbare tijd weer persoonlijke screenings zullen kunnen doen en onze klanten weer face to face kunnen ontmoeten. Want op het einde van de rit is dat wat we het liefste doen…

 

“We dig deep to unearth the best talent!”

Zin om samen met ons te rocken?

Bekijk dan onze interne vacatures als Recruitment Consultant en Expert Talent Manager bij "Vacatures" op deze website.

Zoek je een selectiebureau waar je op kan bouwen? Een solide bondgenoot in de ‘war for talent’? Wij gaan voor niet minder dan de ‘perfect match’. Met diepgaande interviews, zeer grondige screening en kwaliteit boven kwantiteit.

Geplaatst op 05.Mar.2021